امروز : جمعه ۱۳۹۷/۰۲/۷ می باشد.

آشپزی و تغذیه

مشک چوپان

 [categoriy],خواص مشک چوپان ,خواص دارویی مشک چوپان ,فواید مشک چوپان

بیدمشک یا مشک چوپان

لغت نامه دهخدا

مشک چوپان . [ م ُ ک ِ ] (ترکیب اضافی ، اِ مرکب ) گیاهی است علفی و یکساله ، از تیره ٔ اسفناجیان دارای ساقه و شاخه های راست به ارتفاع ۲۵ تا ۶۰ سانتیمتر که در نواحی بحرالروم (مدیترانه ) و غالب نقاط ایران میروید. این گیاه به رنگ سبز مایل به زرد با دمبرگ دراز و گلهایی مجتمع بصورت خوشه ٔ دراز در کناره ٔ برگها دارد. دانه اش تقریباً کروی و صاف است . سرشاخه های گل دار این گیاه بعلت دارا بودن اسانس بوی مخصوص دارند. مشک چوپان در طب عوام بعنوان خلطآور مصرف میشود و برای آن اثر ضد تشنج و نیرو دهنده و تسکین دهنده ٔضیق النفس ذکر شده است . مسک الجن . شقر. مشک داش . نزله اوتی . ارطا. ماسیا. ارطامسیا. (فرهنگ فارسی معین ).

 

 

مزاج:
گرم و خشک

خاصیت:
لطیف و تلخ است.

آرایش:
سوخته مشک چوپان که با روغن کرچک یا روغن ترب یا روغن زیتون باشد علاج، کم مویی است. در زود بر آوردن موی ریش مفید است. لثه سست را محکم می کند.

ورم و جوش:
ورم بلغمی را نرم می کند. اگر با به بپزند ورم بسیار سرسخت را تحلیل می برد.

زخم و قرحه:
تا سبز است برای زخم خوب نیست و سوزش دارد.

مفاصل:
آب پزش داروی گسستگی در ماهیچه است و عرق النسای وخیم و کهنه را شفا دهد.

سر:
با روغن زیتون بپزد سر را گرم می کند و سردی را از سر می زداید. اندام های راننده: حیض را ریزش می دهد. سنگ گرده و آبدان را خرد می کند.

زهرها:
چون فرش زیر انداز باشد حشرات را می گریزاند.

مطالب مرتبط

  • مطلب مرتبطی پیدا نشد.

ارسال نظرات

پاسخی بگذارید

آخرین مطالب