امروز : جمعه ۱۳۹۶/۱۲/۴ می باشد.

آشپزی و تغذیه

آلبالو پلو (پلوی شیرین ومجلسی )

آلبالو پلو

(پلوی شیرین ومجلسی )

مواد لازم برای یک دیس پلو :

_ برنج ۳ پیمانه

_ آلبالوی هسته گرفته ۴ پیمانه

_ گوشت مرغ بدون استخوان ۳۰۰ الی ۴۰۰ گرم

_ شکر ۳ پیمانه

_ زعفران دم کرده به میزان لازم

_ خلال پسته

_ نمک

_ زردچوبه

_ گلاب

_روغن حیوانی


طرز تهیه :

آلبالو پلو از پلو های مجلسی و زیبا و خوشمزه است که در بین پلو ها جایگاه خاصی دارد و افرادی که با غذاهاوپلو های شیرین جور هستند علاقه زیادی به این غذا دارند .این روزها آلبالو در بازار فراوان است و اگر تا کنون این غذارا میل نکرده اید یک بار آنرا امتحان کنید.

من برای تهیه این غذا ، پلو را به روش کته تهیه کردم .بعد از شستن برنج ۴ پیمانه آب روی آن بریزید و کمی هم نمک اضافه کنید و بگذارید تا برنج خیس بخوردو روغن اضافه کرده و در پلو پز یریزد و پلوپز را روشن کنید تا کته آماده شود.
برای شستن آلبالو یک الی دو قطره مایع ظرفشویی را با آب مخلوط کنید و آلبالو را در آن ریخته بعد از ۵ الی ۱۰ دقیقه آنرا با دقت بشویید به این وسیله اگر آثار سم وآلودگی روی میوه باشد پاک خواهد شد .

هسته آلبالو را بگیرید و با شکر روی حرارت بگذارید تا زمانیکه شکر حل شود بعد از سرد شدن شهد را جدا کنید .میزان شکری که اضافه میکنید بسته به ذائقه شماست با این مقدار شکر طعم میخوش پیدا میکند و اگر این پلو را با شیرینی زیاد دوست دارید به میزان شکر آن بیفزایید شهد را به عنوان شربت جداگانه مصرف کنید ولی کمی از آن را برای تزیین روی برنج نگه دارید . توجه داشته باشید برای اینکه آلبالو خوشرنگ باشد نباید زیاد بجوشد همین قدر که شکر حل شود کافیست.

گوشت مرغ را با مولینکس یا چرخ گوشت چرخ کنید و یک عدد پیاز را رنده کنید و آب پیاز را بگیرید وپیاز را همراه با نمک و زردچوبه به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید .گوشت مرغ چسبندگی خوبی پس از چرخ کردن دارد و براحتی بدون اضافه کردن آرد میتوان کوفته های ریز درست کرد و در آب جوش انداخت تا به صورت کوفته قلقلی در آید کمی زردچوبه یا زعفران به آبی که کوفته ها را در آن می اندارید اضافه کنید تا کوفته ها خوشرنگ شود در عکسی که از آلبالو پلو میبینید من زعفران را در پلو مصرف کردم و روی گوشت زردچوبه به کار بردم واین تنوعی در رنگها ایجاد کرده است .

مقداری از برنج سفید را با زعفران دمکرده و گلاب و روغن حیوانی زعفرانی کنید و مقداری را هم با کمی شهدرقیق و روغن حیوانی صورتی رنگ

بعد از اینکه تمام مواد آماده شد و کته پخته شد . کته را در دیس بکشید و با گوشت و آلبالو وبرنج زعفراتی و برنجی که با شهد رنگی شده و خلال پسته تزیین کنید(مثل عکس شماره۱و۲ ) ویا یک کفگیر از برنج و یک کفیگیر از مخلفات ودوباره برنج و… تا زمانیکه همه مواد را در دیس بکشید . ( مثل عکس شماره ۳ )

دوستان عزیز این پلو را به روش های مختلف میتوان درست کرد بعضی مواد را لا به لای برنج میریزند و کلاً رنگ پلو صورتی میشود و یا گوشت قرمز( کوفته قلقلی ) در پلو به کار میبرند و یا مرغ را درسته و یا ریش ریش میکنند در هر صورت تمام این روش ها بستگی به سلیقه کدبانوی خانه دارد .

آلبالو پلو با تزئین و رنگهای زیبا و اشتها برانگیز باب ذائقه و پسند کودکان درسر میز غذا میباشد

مطالب مرتبط

  • مطلب مرتبطی پیدا نشد.

ارسال نظرات

پاسخی بگذارید

آخرین مطالب